Termeni si conditii

1. Informatii generale

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii efectuate de catre SC IDEZIO SRL si partenerii sai, prin intermediul magazinului virtual www.dressing.ro catre Cumparatori, precum si oricarei utilizari a site-ului de catre persoanele care il acceseaza (cu referire in special la protectia drepturilor de autor). SC IDEZIO SRL are dreptul de a modifica unilateral, in orice moment, termenii si conditiile de utilizare a site-ului.

Utilizarea site-ului www.dressing.ro implica acceptarea intru totul a termenilor si conditiilor de fata. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor.

Urmatorii termeni vor insemna:

 • Cumparator - orice persoana fizica sau juridica (companie sau alta entitate juridica) care emite o Comanda pe site;
 • Vanzator - SC IDEZIO SRL, avand sediul social in Parcul Industrial Ploiesti, Sos. Ploiesti-Targoviste, km. 8, str. Piramidei, nr. 6A, Cod postal 100213, CIF RO15942731, Nr. Reg. Com. J29/1944/2003, IBAN: RO61INGB0001008178658910, Banca ING Bucuresti;
 • Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului;
 • Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Cumparatorul este de acord sa primeasca Bunurile si Serviciile solicitate prin intermediul site-ului si sa faca plata acestora;
 • Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator;
 • Drepturi de proprietate intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi conexe, drepturile asupra bazelor de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus;
 • Site - www.dressing.ro;
 • Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2. Documente contractuale

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

 1. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
 2. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul);
 3. Termeni si conditii.

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii, incheindu-se astfel un Contract. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Contractul intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Continutul Contractului va fi compus din Comanda, Specificatiile Cumparatorului, Termenii si conditiile generale de vanzare, in completarea acestora adaugandu-se documentele transmise de Vanzator la livrarea produselor (Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia, etc.).

3. Extinderea obligatiilor vanzatorului

a. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

b. Informatiile prezentate pe site-ul vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. Vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante si cat mai complete despre produse, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

c. Comunicarea cu Vanzatorul se poate face prin contactarea acestuia la  adresele mentionate la sectiunea "Contact" a site-ului, precum si prin intermediul Formularului pus la dispozitie la aceeasi sectiune. Vor fi excluse de pe site sau ignorate parerile sau adresarile ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4. Cesionarea si subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru indeplinirea obligatiilor contractuale.

5. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala (DPI)

Toate materialele existente pe site-ul www.dressing.ro - imagini, sigle, schite, programe, texte, alte date si elemente de grafica sunt proprietate a SC IDEZIO SRL si a furnizorilor sai si sunt aparate de Legea Dreptului de Autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala, neputand fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului. Folosirea oricarora din elementele enumerate mai sus, fara acordul scris al SC IDEZIO SRL, se pedepseste conform legilor in vigoare.

Cumparatorul precum si orice utilizator al site-ului intelege faptul ca toate drepturile de proprietate intelectuala apartin SC IDEZIO SRL si se angajeaza sa nu incalce aceste drepturi si respectiv sa nudezvaluie unei terte parti si sa nu faca publice (pe internet sau media) niciuna dintre informarile primite de la Vanzator.

6. Confindentialitate - publicitate

Informatiile de orice natura furnizate de catre Vanzator Cumparatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.

Cumparatorul nu va putea face nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti, cu privire la comanda, fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Datele clientilor vor fi folosite de SC IDEZIO SRL, numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile din formularul de comanda sunt necesare pentru trimiterea confirmarii comenzilor, livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor in curs etc. catre Cumparator si nu vor fi furnizate, in niciun caz, unei terte parti, fara acordul  Cumparatorului. SC IDEZIO SRL nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site si nu divulga adresa de e-mail a clientilor altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul expres al acestora. Datele personale pot fi transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale, numai la solicitarea justificata a acestora si in conformitate cu prevederile legale aplicabile.

SC IDEZIO SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de bug-uri sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea, nu raspunde pentru bresele de securitate care pot exista in serverele companiei de hosting care gazduieste site-ul.

7. Termene si penalitati

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul in legatura cu termenul estimat pentru finalizarea livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea Vanzatorului a executarii Contractului, in conformitate cu termenele stabilite.

In cazul in care Cumparatorul intarzie, din vina sa, plata marfurilor, in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% din suma datorata, pentru fiecare zi de intarziere.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili, prin intelegearea partilor, un nou termen de onorare a comenzii, care nu poate fi mai mare de 3 zile lucratoare.

8. Facturare - plati

Preturile afisate pe site sunt exprimate in RON si contin TVA 24%. Pretul afisat nu include cheltuielile de livrare cu exceptia cazului in care acest lucru este specificat in mod expres pe site. Pretul tiparit pe factura fiscala emisa va coincide cu cel afisat pe site in momentul efectuarii comenzii.

In cadrul site-ului nu exista comanda minima, se pot plasa comenzi pentru orice produs indiferent de valoarea acestuia.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata produselor comandate pe www.dressing.ro se poate face astfel:

 • in numerar (la sediul Cumparatorului sau la livrarea agentului sau comisionarului care livreaza produsul);
 • prin virament bancar in oricare dintre conturile SC IDEZIO SRL;
 • prin ordin de plata (numai in cazul persoanelor juridice).

9. Riscuri si responsabilitati

a. Livrare si transport

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile cu mijloace proprii ori in sistem de curierat catre Cumparator, utilizand furnizorul de servicii de curierat agreat de Vanzator.

Prin "livrare" se intelege  semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala, in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului.

In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

b. Transport - Ambalare

In afara de cazul in care exista o intelegere contrara intre Vanzator si Cumparator, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

c. Returnarea produselor

Conform art. 4 (1) litera b) din Ordonanta nr 130/2000: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului."

In urma notificarii, clientii www.dressing.ro pot returna produsele in termen de 10 zile calendaristice de la transmiterea notificarii, in caz contrar Vanzatorul avand dreptul de a solicita penalitati de intarziere in valoare de 0.5% din valoarea produsului pe fiecare zi de intarziere in returnarea acestuia. Returul produselor se va realiza pe cheltuiala clientului si utilizand aceeasi metoda de livrare ca in cazul expedierii.

Pentru a putea fi returnate, produsele trebuie sa fie in ambalajul original intact, sa aiba eticheta fara deteriorari si sa nu prezinte urme de uzura sau piese lipsa.

SC IDEZIO SRL se angajeaza sa returneze Cumparatorului contravaloarea produselor in termen de maxim 30 de zile de la data instiintarii de returnare a produselor si a produselor returnate. Suma returnata nu include costurile de transport, care sunt suportate de Cumparator.

Dreptul Cumparatorului de a renunta la cumparare nu se aplica in cazul in care Produsul comandat este executat dupa specificatiile Cumparatorului sau reprezinta un produs distinct personalizat.

10. Acceptare

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce Produsele si Serviciile la conformitate cu specificatiile tehnice.

11. Garantii

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.dressing.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorului.

In cazul produselor vandute si livrate prin www.dressing.ro, certificatele de garantie sunt emise direct de producator.

In cazul produselor achizitionate de la partenerii nostri din www.dressing.ro, Cumparatorul va primi, la livrare, pentru fiecare produs care beneficiaza de garantie, un certificat de garantie cu toate detaliile necesare. Garantia produselor achizitionate de la partenerii nostri este asigurata de catre partenerul care a vandut produsul sau de catre centrul de service autorizat al producatorului, dupa caz.

In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la centru autorizat de producator, care va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii defectiunii.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii, pe adresa sesizari@idezio.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

12. Transferul proprietatii

Transferul proprietatii asupra Bunurilor si Serviciilor va opera la momentul efectuarii platii pretului de catre Cumparator, in modalitatea aleasa din posibilitatile puse la dispozitie de catre Vanzator.

13. Raspundere

Vanzatorul nu este responsabil pentru daunele de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte le poate suferi ca urmare a indeplinirii, de catre Vanzator, a oricareia din obligatiile sale, conform Comenzii si nici pentru daunele care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare, in special pentru pierderea produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel, implicati in executarea Comenzii, nu isi indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

14. Forta majora

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, notificata celeilalte parti in termen de 5 zile de la ivirea acesteia.

Prin forta majora, se intelege acel eveniment imprevizibil si invincibil, care face imposibila executarea corespunzatoare a unei obligatii contractuale, dincolo de controlul rezonabil al partilor, care nu poate fi evitat, in ciuda prudentei, precautiei si efortului depuse de partea afectata de aceasta situatie, precum - dar nelimitandu-se la -: fenomene naturale (cutremure, inundatii, incendii), fenomene sociale (razboi, greva, acte de terorism, etc.).

15. Legea aplicabila - jurisdictia

Contractul incheiat intre Cumparator si Vanzator este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

16. Prevederi diverse

Partile in Contract vor fi considerate contractanti independenti si niciuneia dintre parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare, scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la obiectul Contractului.

Cosul de cumparaturi este gol